18. október 2024
Facebook
štvrtok, 21 september 2017 14:00

Kyberútok na Komisiu pre cenné papiere mohli využiť na nelegálne obchodovanie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

NEW YORK 21. septembra (WebNoviny.sk) - Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) informovala, že kybernetický útok na jej systém, v ktorom sú registrované podania, mohol v roku 2016 poskytnúť bázu pre určité nelegálne obchodovanie. Odporúčame:
Aktualizované kódy cenných papierov uľahčia investorom rozhodovanie Vo vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke SEC jej šéf Jay Clayton uviedol, že revízia rizík komisie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, zistila, že v minulosti zaznamenaný "incident" bol spôsobený "zraniteľnosťou softvéru" v systéme registrovania podaní. Odporúčame:
Nezaradené účty budú obsluhované len cez poverených členov Vyhlásenie uviedlo, že softvér bol opravený rýchlo po tom, ako sa v roku 2016 odhalilo, že do neho prenikli hackeri. Avšak možnosť, že niekto mohol preniknutie využiť na dosiahnutie nelegálnych ziskov, sa zistila až minulý mesiac. Šéf komisie dodal, že hackerský útok neviedol k úniku osobných údajov. SEC pokračuje v prešetrovaní kybernetického útoku a jeho možných následkov a koordinuje sa s "príslušnými úradmi", konštatovalo vyhlásenie komisie.

Viac k témam: Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC), cenné papiere, kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk - Kyberútok na Komisiu pre cenné papiere mohli využiť na nelegálne obchodovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 211 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner